Städning som hantverk

Städning är ett hantverk, även om det kanske inte är alla som skulle se det så. Kanske för att det inte är så många som anser sig ha en naturlig talang för att städa, om än ett stort intresse för att hålla det rent och fräscht runt omkring sig. Dock är det fortfarande något som man gör med händerna och som kräver en stor mängd arbete.

Ta de som jobbar på städfirmor med kontorsstädning till exempel. Det är något som kräver stor kunskap kring verktyg och maskiner som man använder sig av vid kontorsstädningar då det är så pass stora ytor att moderna maskiner är att föredra för att det inte ska ta flera timmar.

Här i Mölndal finns det en städfirma, Flitiga Fruars Städservice, som erbjuder professionell kontorsstädning och som enligt mitt vetande har gjort det under väldigt många år. Och liksom med de flesta hantverk kan jag tänka mig att man blir bättre och bättre på att städa allteftersom att man gör det hela dagarna. Bara det här med att få bort fläckar, som ibland kan kännas omöjligt, men att man då lär sig speciella tekniker för att snabbt få bort även de svåraste av fläckar.

För den erfarenhet jag har av städfirmor, förutom just Flitiga Fruars Städservice också, är att de sällan lämnar någonting på något annat sätt än perfekt, för att de alltid lyckas bli av med allt smuts och få bort alla möjliga sorters fläckar.